make money online work from home internet job earn money
get money online

Επισκοπή Πάφου

Πάφος -

Η Επισκοπή βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάφου


http://www.pafostravelguide.com/paphos/Επισκοπή-Πάφου.jpg

Στην Επισκοπή Πάφου το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όπως μπαίνετε στο χωριό από το δρόμο Κονιών είναι ένα γιγάντιο βράχο που δεσπόζει ψηλά από πάνω σας.

Ο πληθυσμός της Επισκοπής αυξάνεται κατά την περίοδο των διακοπών, τα τελαυταία χρόνια όλο και περισότεροι νέοι αποφασίζουν να εγκατασταθούν μόνιμα στο χωριό.

Υπάρχει μια καφετέρια στην Επισκοπή που χρησιμεύει επίσης ως ένα τοπικό κέντρο της κοινότητας, όπου οι κάτοικοι μπορούν να συναντηθούν και μάθουν όλα τα τελευταία νέα και τις εκδηλώσεις.

Περίπου 1,5 χλμ. βόρεια του χωριού της Επισκοπής υπάρχει ένα πρόσφατα ιδρυθέν εκδρομικός χώρος. Είναι μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην ανατολική όχθη του ποταμόυ Έζουσας, που περιβάλλεται από πράσινο.

Το χωριό διατηρεί μια παραδοσιακή αίσθηση, με πολλά παλιά, μονώροφα σπίτια που ευθυγραμμίζουν τους απότομους, στενούς δρόμους. Κοντά στη βάση του τεράστιου βράχου στην είσοδο του χωριού, μια παλιά πέτρινη βρύση παραμένει εκεί να θυμίζει τις παλαιές εποχές.

Ταξιδέψτε λίγα μέτρα παραπέρα από την Επισκοπή Πάφου και θα συναντήσετε την εκκλησία του Αγίου Ιλαρίωνα, ο οποίος είναι ο πολιούχος του χωριού.

Η εκκλησία χρονολογείται από το 1100, αλλά ρίξτε μια ματιά στην κακοτράχαλη πλαγιά και θα δείτε την εκκλησία του 20ο αιώνα, του Αγίου Ιλαρίωνα. Αυτό άγιος γεννήθηκε το 290 μ.Χ. και ήταν σύγχρονος του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Μετά την άφιξή του από την Παλαιστίνη έζησε τη ζωή ενός ερημίτη και θάφτηκε στο μικρό κήπο του το 371 μ.Χ.. Η σπηλιά όπου έζησε είναι εκεί και μπορείτε να τη δείτε.

Για ένα ατρόμητο εξερευνητή, οι κοιλάδες ποταμών που βρίσκονται γύρω από Επισκοπή είναι γεμάτες από κρυμμένους θησαυρούς. Όπως νερόμυλους, ενετικά γεφύρια, ξωκλήσια και ερειπωμένα χωριά.

Επισκοπή


Η Επισκοπή προσελκύει πολλούς καλλιτέχνες στο χώρο όπου μπορούν να απολαύσουν την ησυχία και αφήσουν τη φαντασία τους να τρέξει μακρυά.

Η κοινότητα της Επισκοπής είναι μέρος των κοιλάδων, για την αειφόρο ανάπτυξη και τη διαχείριση των κοιλάδες των ποταμών της Ανατολικής Πάφου (1999-2002).

Επτά χωριά συμμετείχαν στην πρώτη φάση του έργου κοιλάδες για την αναγέννηση της περιοχής. Το πρόγραμμα μελέτησε την περιοχή σε βάθος και επιβεβαίωσε τη σημασία της τόσο φυσικές και ανθρωπογενείς κληρονομιά της, γεωλογικών σχηματισμών της περιοχής και η ύπαρξη των κοιλάδων με πολυετή νερό τους οδήγησαν σε μια πληθώρα ειδών και οικοτόπων.

Μέσα στην περιοχή βρίσκεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία του νησιού: ο βράχος της Επισκοπής, και ένα από τα πιο κομψά ιστορικά μνημεία: το μοναστήρι του 16ου αιώνα,το μοναστήρι του Σίντι, αποδέκτης του Europa Nostra βραβείο αριστείας στον τομέα της αποκατάστασης (1997).

Η αναπαλαίωση ξεκίνησε το 1994 και η χορήγησή της έγινε σε αναγνώριση της «επιτυχημένη συντήρηση και αποκατάσταση του κτιρίου με τη χρήση των κατάλληλων τεχνικών μεθόδων και σε σχέση με τη διατήρηση του αρχικού χαρακτήρα του."

Το έργο έχει προτείνει ένα σχέδιο διαχείρισης για την περιοχή κοιλάδες με βάση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και προστασίας του τοπίου, της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, καθώς και το περιβάλλον.

Κάνει μια σειρά προτάσεων για την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μιας πανοραμικής διαδρομής που συνδέει τα χωριά καθώς και ορισμένες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε κάθε κοινότητα να γίνει πιο ελκυστικό για τους επισκέπτες και τους ντόπιους.

Οι προτεινόμενες πρωτοβουλίες για την Επισκοπή είναι:

* Αξιοποίηση της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Ιλαρίωνα (Αγίου Ιλαρίωνος)
* Αξιοποίηση του βράχου και η δημιουργία της Επισκοπής της πλατείας στους πρόποδες του βράχου
* Επαναχρησιμοποίηση του σχολικού κτιρίου
* Αξιοποίηση της σύγχρονης εκκλησίας του Αγίου Ιλαρίωνα ως παρατηρητήριο και σηματοδοτεί το τέλος των διαδρομών με τα πόδια
* Αξιοποίηση των παροπλισμένων μεγάλο σχολείο του χωριού ως σήμα ή το τέλος των διαδρομών με τα πόδια μέσα στο χωριό
* Ανάπτυξη μονοπάτι της φύσης σε μια διαδρομή κατά μήκος του οποίου στη διαφρομή φαίνονται διάφορη ενδιαφέρουσα χλωρίδα και πανίδα.